Özgür Aksuna ile İşimiz Gücümüz Yemek: Deniz Kabuğu Balık Evi

0
19

Yaz geldi, keyfimize keyif geldi elbette. Güzel yaz akşamlarının serinliğinde dostlarla uzun sohbetler için özel ve leziz mekanları sormaya başladınız. Biz de araştırıp bulup size sunmaya devam ediyoruz. Ekiple yollara düştük ve Beysukent’te Angora Bulvarı üzerinde şirin ve samimi yüzüyle bizi karşılayan harika bir yere geldik. Deniz Kabuğu Balık Evi; adı ile münhasır bir yer. Sevgili sahibesi Ayşenur Kürkçüoğlu bizi her zamanki zarafeti ve nezaketi ile lezzet dolu karşıladı. Ve sohbetimiz muhteşem mezeler ve deniz ürünleri ile dolup taştı.

Öncelikle mekanın dış görünüşü, mavi tonlarının hakimiyeti ile sanki bir Ege sahili hissi yaratıyor. İçerisinde bir tek dalga sesi eksik, o da canlı müzik ve keyifli dekorasyonuyla denizi ruhunuzda hissetmenizi sağlıyor. Servis herkes için olduğu kadar benim için de çok önemlidir. Gittiğiniz yerin sizde, sizi tanıyor ve isteklerinizi tek hamlede yakalıyor hissi yaratması önemli ayrıntılardan bir tanesidir. Mekanın bu beklentilerimi karşılaması ve güler yüzlü hızlı servis ekibi bizden tam not alıyor.

Masayı mezelerle donatmaya başlayınca unutulmaz bir gün olacağını tahmin etmek zor olmadı. Harika gözüken ve oldukça cömert meze tabakları başımızı döndürmeye başladı birden. Fotoğraflarda da göreceksiniz, hiç abartılı değil gerçekten çok güzellerdi.

Fava ile başlayayım. Çünkü ustalık isteyen bir meze benim için. Neredeyse pamuk gibi ve akıp gidiyordu boğazımdan. Levrek marin diğer kıstasımdı ve o da marinasyonu ve limon dengesi ile kalbimizi çalmayı başardı. Girit ezmesi benim damak alışkanlığıma göre baharatı ve sarımsağı az olduğu için hafif geldi. Ezme için leziz ve yumuşak demem yeterli olacaktır. Bostan patlıcanı da mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden.

Somon pastırma çok tercih etmediğim bir meze olmasına rağmen artık yemeliyim demeye ikna etti neredeyse. Keşkek sevenler burayı çok sevecekler eminim, harika bir sosu var bayılacaksınız ve yediğimiz diğer mezelerde güvenle tavsiye edebileceğim kalitedeler. Kullanılan malzemeler ve şefin dokunuşları kendisini belli ediyor zaten. Porsiyonlar ise meze tabaklarında ve tadımlık değil, kesinlikle yeterli seviyede. Bunun yanında Dil Balığı’nın içine dil peyniri konulup bir de kadayıfla kızartıldığını düşünün, sonra da buraya uğrayıp mutlaka deneyin.

Ben şimdiye kadar ülkemizin ve Avrupa’nın birçok yerinde Tekir balığı yemişimdir ancak burada yediğim gerçekten bir başkaydı ve pişirme tekniğinin farklı olması ile bu çıtırlığa ve hafifliğe ulaştığını öğreniyorum. Sırları bende saklı, gerçekten harika olmuştu. Herhalde yarım kilo yemişimdir… Son olarak balık ızgara lokum gibi ağızda dağılan ve harika kokusuyla bizi mest eden final vuruşu ile başta dediğim gibi bizi unutulmaz bir günün sonuna ulaştırdı. Güzel ev sahipliği için Ayşenur Hanım’a, Şef Mustafa Duman ve tüm ekibe sonsuz teşekkürler.

Hem ön bahçe hem arka bahçe ve iç mekan seçenekleri ile oldukça geniş ve kullanışlı bir mekan, otopark sorunu yok. Haftanın iki günü canlı müzik performansı ve kaliteli ‘play list’i ile hem kulağa hem damağa hitap eden nadir yerlerden. Gitmeden önce yer ayırtmayı unutmamak gerekiyor, çoğu zaman yer bulmakta zorlanabilirsiniz. Özellikle hafta sonu için rezervasyon şart.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here