Tavolo Mio’da Şımartılmaya Hazır Olun!

0
25

Ferah bir ortam, şık bir dekorasyon ve sımsıcak gülümsemeyle sizi karşılayan bir ekip… Tavolo Mio! Buradan mutsuz ayrılmanın imkansız olduğunu duyduk ve Ankara Life Gurme Ekibi olarak Tavolo Mio’yu ziyaret ettik. Birbirinden lezzetli menüsünü ilgili personelleri ile taçlandıran bu mekanda geçirdiğimiz akşamdan geriye her zaman gülümseyerek hatırlayacağımız bir hatıra ve damaklarımızdan hiç kaybolmayacak lezzetler kaldı.

Ebru Akçakanat: Bir meze aşığı olduğum için Tavolo Mio beni kalbimden vurdu. Özellikle sultan ezmesinin acılık oranı muhteşemdi. Damakta bıraktığı tat gerçekten özlenir cinsten. Humus ise nohut sevmeyenleri bile kalbinden vurabilir. Muhteşem dokusuyla doyum olmuyor. Zeytinyağlı mezeler arasında en Sevdiklerimden biri olan favanın sunumu ve lezzeti de oldukça keyifliydi.

@tambigözde: Tavolo Mio bu gece hem kırmızı et için hem de beyaz et için şovunu yaptı diyebilirim. Ağızda dağılan yaprak ciğer ve tam kıvamında pişirilmiş kontrfile damağımda iz bırakan lezzetler arasında.

Özlem Küçükosman: Tatlı benim için meslekten de öte, bir tutku. Tavolo Mio’nun cheesecakeini tattıktan sonra hemen gidip bu lezzetin çıktığı mutfağı görmek istedim. Titiz ve profesyonel tutumları beni şaşırtmadı. Harikasın Tavolo Mio!

Prof. Dr. Ümit Akkoyunlu: Yemeğin en önemli kısmının başlangıç olduğunu her zaman söylerim. Daha büyüleyici atmosferinin etkisinden çıkamadan başlangıç olarak ikram edilen soğan çorbası ile Fransa’ya götürdü bizi Tavolo Mio. Usulünce hazırlanmış soğan çorbası bulmanın çok zor olduğunu düşünürken tattığım lezzet ile bu fikir aklımdan uçup gitti. Zaten daha başlangıçta benden tam not alan menüde bulunan diğer lezzetleri de mutlaka denemelisiniz.

Taner Akçakanat: Bir menüde mantı gördüğüm zaman diğer her şey önemini kaybediyor benim için. Fakat Tavolo Mio’da bu durum değişti. Muhteşem sosu ile tavuk sarma gözde yemeğim mantı ile yarışıyordu. Mantının ise özenle hazırlanışı ve sunumu yemeğin lezzetine lezzet katıyor.

Hakan Yüzer: Pembenin en güzel tonu somonun ideal kıvamda piştiği zaman ortaya çıkan tonu. Tavolo Mio’nun ince detaylar düşünülerek hazırlanmış masasında en şık duran ve birbirinden iştah açıcı yemekler arasında dikkatleri üzerine çeken yemeği kuşkusuz somondu. Bir balık restoranı olmamasına rağmen somonun böylesine lezzetli ikram edilmesi beni hem şaşırttı hem de çok mutlu etti.

Neslihan Aktepe: Her ne kadar yeni lezzetler keşfetmeyi sevsem de kültürümüzde bulunan tariflerin farklı uygulanışlarını denemekten büyük keyif alıyorum. Tavolo Mio gerek sunumuyla gerekse yıllardır bilinen tariflere yaptığı küçük dokunuşuyla unutulmaz bir deneyim yaşamamı sağladı. Unutamayacağım tatların başında ise ezme ve tabule geliyor. Tabule için tercih edilen yeşilliklerin tazeliği iştah kabartan cinsten. Ezmenin bol çeşitli malzemelerinin arasındaki denge ise ustalıkla sağlanmıştı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here