Kolombiya Heyeti SUR Balık’ta…

0
78

Ankara’nın en saygın balık restoranlarından SUR Balık’ta, Kolombiya ve Türkiye arasındaki 60 yıllık dostluk pekiştirildi. İlk kez gerçekleştirilen Kolombiya&Türkiye Kültür Komisyonu toplantısı çerçevesinde yapılan Kolombiya gastronomik tadım sunumuna, Kolombiya’nın en ünlü ulusal şeflerinden ve Kolombiya mutfağı uzmanı Carlos Samith Ortero Ruiz de katıldı.

Etkinliğe Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TİKA ve benzer kurumların yanı sıra, Latin Amerika ülkelerinin büyükelçileri, Kolombiya’da görev yapmış eski Türkiye Büyükelçileri, ASO ve benzeri stratejik ortaklar katıldı. Organizasyonda Kolombiya Dışişleri Bakanlığı Kültür İşleri Müdürü ile Kolombiya Başbakanlık Kooperasyon Ajansı hazır bulundu.

Ankara Life Dergisi Magazin Servisi’nin de davetli olduğu organizasyonda tadım menüsü 6 tabaktan oluşuyordu. SUR Balık’taki etkinlikle, Kolombiya lezzetlerine Türk dokunuşları yapılarak iki ülke mutfağı arasında bir köprü görevi görmek amaçlandı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here