O Değil… Bu Da Değil… Şu! PATAŞU!

0
96

Tarifi yüzyıllar öncesine dayanan, bulunduğu gün gastronomi dünyasında pastacılığın rönesansı olarak kabul edilen ve Fransa’nın kraliyet mutfağından çıkıp şöhreti hızla tüm dünyaya yayılan Şu Hamuru, Ankara’da Türk mutfağının kültürüyle bir araya gelerek Pate a Choux’da tatlı severlerle buluşuyor.

Ankara Life gurme ekibi, namı tüm dünyaya yayılmış bu lezzeti yerinde denemek için Pate a Choux’ta bir araya geldi. Tek bir tarifin yaratıcı ve yetenekli ellerde aldığı birbirinden renkli şekil karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen ekibimiz, tadım esnasında da oldukça lezzetli dakikalar geçirdi.

@tambigözde: Burası adeta bir ressamın elinden çıkmış gibi. Her yerde birbirinden lezzetli görünen pataşular var. Adeta kokusunu alabildiğim bir tablo. Tattığımız lezzetler arasında ben en çok incirli pataşuyu sevdim. İncirin dokusu ile hamurun dokusu muhteşem bir uyum sağlamış ve kıvamı gerçekten hafif ve damakta kalıcı. İçerisindeki incirli krema ve üzerindeki bitter çikolatayı dengeleyen kaymak da muhteşem bir dokunuş olmuş. Harika!

Dyt. Şule Çetin: Bir diyetisyen tatlı yer mi? Pate a Choux ise yer! Bu hamur ancak bir profesyonelin elinden çıkma olabilir. Her şey o kadar dengeli ve uyumlu ki eksik nokta bulmak neredeyse imkansız. Benim günlük beslenme alışkanlığıma yakın olduğundan mıdır bilemiyorum ama ben en çok bal kabaklı pataşuyu beğendim. Bal kabağı kremasının yumuşak dokusu ve kabak çekirdeğinin tane tane oluşu tam anlamıyla bir şölen yaratıyor. Üzerindeki tahin pekmez ise tüm malzemeleri bağlayıcı nitelikte. Kesinlikle tavsiye ediyorum!

Serkan Kızılbayır: Bugün Pate a Choux’dayız. İyi ki de gelmişiz. Benim ilk dikkatimi çeken çok temiz ve zevkle dekore edilmiş bir yer olması oldu. Sonrasında ise güler yüzlü çalışanların yaydığı pozitif enerji daha tatlınızı yemeden sizi mutlu ediyor bile. Evet burası pataşularıyla ünlü bir yer ve hepsi birbirinden lezzetli. Fakat ben San Sebastian Cheesecake’e değinmeden edemeyeceğim. Aldığım ilk lokmada beni kendisine aşık etmeyi başardı. Başka hiçbir yerde tattığım San Sebastian’a benzemiyor. Hepsini solda sıfır bırakır. Eee, işin içine özel tarif girince ortaya bu sonucun çıkması da kaçınılmaz oluyor.

Özlem Küçükosman: Adını duyduğum andan itibaren ürünlerini tadımlamayı merakla beklediğim yere böyle güzel bir ekiple gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. İçerideki tatlı kokusu ile kahve kokusunun muhteşem dansı beni mest etti. Tadımladığımız lezzetleri ise kelimelerle anlatmak oldukça zor, gelip denemelisiniz. Hepsi birbirinden güzel pataşular arasında en iyisini seçmek ne kadar zor olsa da sanırım benim favorilerim sade pataşu ve muzlu nutellalı pataşu oldu. Muz ve nutella ikilisini her zaman sevmişimdir zaten. Ama Pate a Choux dokunuşu ile bu lezzet resmen seviye atlamış. Sade pataşuda ise benim kalbimi çalan bu sadeliğe sığdırdıkları lezzet oldu. Profesyonellik de en iyisini en sade biçimde sunabilmek değil midir zaten?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here