Serkan Kızılbayır ile ‘O iş bende’: Etçi Umut :)

0
21

Herkese merhaba. Şubatı da bitirdik… Yılın en hızlı geçen bu ayına umarım çok güzel şeyler sığdırdınız. Mart’a merhaba derken nasıl da bahar bahar kokmaya başladı buralar. Ama üzerine de yeni pişmiş lezzetli bir yemek kokusu olsa fena olmazdı. Umarım yazımla çok aç saatlerinize denk gelmemişsinizdir. Eğer öyleyse adresi verelim geçelim sohbete; Etçi Umut!

Her yerde, herkesin dilinde bir Etçi Umut. Kısa zamanda bayağı iyi çıkış yakaladın sanki.
Evet, Etçi Umut markası 11. ayında. 11 ayda senin de dediğin gibi çok kişi duydu çok şükür ama aklımız bizi hala duymayanlarda.

Duysun, bilsin herkes istiyoruz. Bunun için de çalışmaya devam. Etçi Umut markasının geçmişi henüz tazecik ama ben 20 yılı aşkın bir süredir bu sektördeyim. Her işimde denedim doğruyu bulmak için. Başarı; çalışmak, uğraşmak demek. Başarısız olup yanıldıklarım da oldu. Koydum cebime yanlışlarımı yoluma devam ettim. Şimdi iyiyim, her şey güzel devam ediyor ama durmak yok tabi.

İlk şubeden sonra nasıl gelişti olaylar?
Ben biraz inat yaptım sanırım. Ama iyi ki de yaptım. İlk şubemiz Kazım Karabekir Caddesi’ndeydi. Steak konseptinin burada olamayacağı çok söylendi ama bu söylem kafama yatmadı. “Neden olmasın?” dedim. Oldu da ve müşteri kitlesi, fazla talep, gelen ilgi ikinci şubeyi getirdi. Tabi başka şube istiyordum ama bu kadar kısa sürede olması ayrı bir mutluluk. Bu konuda da acele etme diyenler vardı ama ikinci şubede de her şey yolunda.

Nedir senin etinin sırrı? Bu kadar talebin mutlaka bir farkı olmalı o zaman?
Tabi var. Pişirme tekniği başta diyelim o reçeteye girmeyelim onlar bende kalsın ama etin doğru yerden geldiği de kesin. Büyükbaşlar Doğu-Güneydoğu Anadolu’dan, küçükbaş etler de Trakya Bölgesi’nden geliyor. Soğuk hava depolarında saklıyoruz. Ama bu konuya girmişken belirtmek isterim ki hedef ve hayallerimizden biri de kendi çiftliğimizin olması.

Peki, var mı kısa zamanda yeni şube fikri yine?
Çok teklif var. Detayları sürpriz olsun ama hedeflerimden biri de Türkiye’yi sınırları aşan yerlerde, kendi iş alanımda temsil edip adını duyurmak istiyorum. Bu konu beni heyecanlandırıyor. Fakat düşüncelerimiz Ankara içerisinde de bir şube daha açmak yönünde.

Hadi bir şöyle karşıdan bak ve değerlendir. Markan nasıl parladı bu kadar?
Öncelikle ben işin mutfağından geliyorum. Menünün hepsini deneye deneye buldum. Abartmıyorum, yirmi defa değiştirdik menüyü. Etten anlarım. Farklı pişirme teknikleri denemeyi, mutfakta olmayı çok seviyorum. Sürekli yenilik, değişiklik herkesin hoşuna gidiyor.

Sadece mutfakta değil, sunumda, serviste de varsın?
Evet, dedim ya her adımında işimin başında olmayı seviyorum.
Adım adım etin hazırlanışını izlemelerini seviyorum. Müşteriler de seviyor bence. Klasiğin dışına çıkmak lazım. Sunumu şova dönüştürmenin hem benim için işi eğlenceli hale getirmek olduğunun hem de gelen müşteriye kendini özel hissettirdiğinin farkındayım. Tabi sosyal medyanın gücü asla inkar edilemez. Doğru kullandığınızda, doğru mecralarla çalıştığınızda geri dönüşü çok iyi oluyor. Reklamsız da olmaz tabi. Siz kendi kendinize bir şeyler yapıp durmuş olursunuz.

Konsept de çok şık, aileler çocuklarıyla birlikte gelebilir, iş yemeği yenebilir….
İki şubemizin de konsepti aynı, bu da bir imza kesinlikle.
Çukurambar şubemizde yine yemekli iş toplantıları için tercih edilen VIP bir alanımız var. Çocuklar için oyun alanı yaptık. Geniş, rahat, ferah bir yer olsun istedim. Ben gittiğimde ne olsun istiyorsam öyle olsun dedim. Ama hala arkadaşlarımla konuşur onlardan fikir alırım, seviyorum yeni fikirleri.

Ankara’ya gelen tanıdık simalar da burayı tercih ediyor…
Evet, şöyle enteresan bir de anım var; havaalanından İstanbul’dan gelen birkaç iş adamı taksiye binmiş. Sormuşlar “Burada nerede güzel et yeriz?” diye. Taksici abimiz de sağ olsun “Etçi Umut” demiş. Çok mutlu olduğum bir anı bu. Böyle şeyler duymak gurur veriyor. O taksiciyi çok merak ediyorum. Denk gelir de okursa bu yazıyı gelsin isterim, beklerim.

Sende pek durmak yok. Her zaman daha iyisi, daha fazlası olsun gibi bir durum mu bu?
Sanırım öyle. Ben dünyada Türkiye’yi temsil edecek bir marka olmak istiyorum. Çok şubem olsun, olsun ki çok büyük aile olalım, çok kişiye iş imkanı sağlayayım istiyorum. Çok çalışmak lazım. Ancak çok çalışma sonucu olabilir bu. Ama takdiri almak en önemlisi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here