Ankara’da Bir Yanardağ Patlaması: Etna Pizzeria!!!

0
137

Ankara’da İtalyan pizzası denilince akla gelen ilk isim Etna Pizzeria olur. Etna’da taş fırında, odun ateşiyle harika pizzaların piştiği bu mekânı mutlaka deneyin…

Özgür Aksuna:
İtalya’daki pizza kültürüne herkes hayrandır. Ankara’da tadamayacağınız kadar lezzetli ve bol çeşitli pizzaların odun ateşinde piştiğini bilmek bile insanda kendini İtalya sokaklarına atma isteği uyandırıyor. Neyse ki şehirde de pizza kültürü büyük bir hızla gelişiyor! Etna Pizzeria işte bu mekanların başında geliyor. Bizim derginin sosyal medya hesabında detaylıca anlattığım Margherita Pizza efsane. Kaburga Fümeli Pizza’yı denemeden mekandan kesinlikle ayrılmayın diyorum 🙂

@gurmerakun:
Etna Pizzeria adını, Avrupa’daki en büyük ve aktif yanardağ olan Etna’dan almış. Tipik sıcacık İtalyan restoranı dekoru, kırmızı-beyaz kareli masa örtüleri, pizzaların yapılışını görebildiğimiz taş fırını ile çok keyifli bir yer olmuş. Minestrone yani İtalyanların sebze çorbası ile başladık. En sevdiğim çorbalardandır. Hem besleyici, hem lezzetlidir. Diğer sebzelerin yanı sıra kereviz bu çorbaya da imzasını atmış. Makarnalarda Tavuklu Penne Pesto ve Tortellini ile devam ettik. Krema sos, gorgonzola, ceviz, mantar ve pesto sos ve tabi Parmesanlı Tortellini ayrıca şahaneydi.

Margherita Pizza, Füme Kaburga Etli Pizza, Cafe de Paris Pizza denedik. Üçü de gayet başarılıydı. Füme Kaburga Etli’deki kayın mantarına bayıldım. Ama Cafe de Paris kesinlikle favorim oldu. İnce biftek dilimleri, parmesan ve tabi o müthiş Paris sos. Ustaya da söylediğim gibi bu pizzaya biraz daha yoğun aromalı peynir ve yine biraz daha yoğun hardal tadı çok iyi gider. Zaten isteğe göre o şekilde de hazırlanabiliyormuş.

Üzerindeki kibrit çöpü patateslerse çok yakışmış. Pizzaların üzerindeki malzeme miktarını ve kullanılma dengesini de beğendim. Ne az ne de hamuru yok edecek kadar çok. Ya da bir malzeme diğerinin tadını bastırmıyor. Bu arada pizzalar tek ve bence en ideal boyutta yapılıyor; 32 cm. Taş fırında yapılan pizzalar gerçekten başka oluyor. Ama hamurun yapısı, inceliği ve elbette pişme ayarı da çok önemli. Etna bu konuda kesinlikle başarılı.

Menüde 20 kadar pizza çeşidi var. Bir sonraki gelişimde Kastamonu pastırması ve hellimle yaptıkları Pastrami’yi deneyeceğim. Mozzarella, ince biftek dilimleri, cherry domates, dağ kekiği, parmesan ve sarımsaklı zeytinyağı ile yapılan Robespierre de damak tadıma uygun seçeneklerden. Bunların yanı sıra salatalar, burgerler, ızgaralar da bulunuyor. Balsamik Soslu Tavuk Izgara’yı beyaz etçilere şiddetle tavsiye ederim. Yemeklerin yanında içtiğim fesleğenli ayran da çok iyi bir eşlikçi oldu. Tatlılarda ise Sufle ve Tiramisu önerebilirim.

@aysegulnerde:
Önce Minestrone çorba ile başladık. İçinde havuç, kabak, kereviz, lahana ve ıspanaktan oluşan muhteşem bir İtalyan çorbası. Ardından Izgara tavuklu salata ve Roka salata. Bence salatalar müthiş. Penne Pesto Makarna ile lezzetlere yumuşak bir giriş harika oldu ve tabi ki gorgonzola, ceviz, mantar, pesto sos ve parmesan uyumuyla Tortellini efsaneydi. Sıra pizzalara geldiğinde denediklerim Margherita, Füme Kaburga, Cafe de Paris’di.

Birbirlerinden ayırmak zor olsa da ben Füme Kaburga’ya bayıldım. Diğerleri de harikaydı ama benim bir numaram Füme Kaburga oldu. Son olarak da Balsamik Soslu Tavuk hem görüntüsüyle hem lezzetiyle gönlüme son noktayı koydu. Peki, bu kadar çok şey yedimde ne mi oldu? Tabi ki bana yol, su, elektrik olarak geri döndü. Artık biraz spor yapma zamanı gelmişti.

@patilibebekli:
‘‘Ankara’da eski, orijinal ‘Napoletana’ pizzayı nerede yeriz?’’ derseniz kesinlikle @etnapizzeria.tr derim neden mi? Mekana girdiğiniz anda dekorasyonuyla, İtalyan pizzasına yakışır odun fırınıyla ve tattığım lezzetlerle beni İtalya’da hissettirmeye yetti. Minestrone Çorbası orjinal sebzeleri kullanılarak yapılmış ve hiçbir sebze diğerine baskın gelmeden tam kıvamı verilmiş. Makarnalarda, Tavuklu Penne Pesto Makarna ve Tortellini sunumu ve lezzetiyle, üstüne serpilen parmesan peyniriyle, pişme süreleri ve kıvamları çok iyi ayarlanmıştı…

Pizzalara gelince Margherita Pizza ile yaptığım tadımda en dikkatimi çeken sosun kıvamı. Kurutulmadan tam zamanında çıkartılmış fırından Füme Kaburga Pizza et sevenler için mükemmel bir tercih. İlk kez tattığım Cafe De Paris soslu pizza muhteşemdi. Pizzaların peynirleri orjinal tatları yakalamak için özel getirtiliyor, menüleri çok zengin. Hamburgerler, salatalar, ızgaralar çok çeşitli, tatlısız olmaz diyenler için ise Tiramisu ve Sufle var…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here