‘’Balığın İyisi Ankara’da Yenir’’ KALKAN BALIK RESTAURANT

0
31

İddialı balık menüsü ve çok konuşulan mezeleriyle Ankara’da dillere destan olmuş Kalkan Balık Restaurant, ‘’balığın iyisi Ankara’da yenir’’ sloganıyla balık sevdalılarını kendine çekiyor. İtalya seyahati sırasında tanıştığı balık restoranları sahiplerinden öğrendiği teknikler ve balığa olan merakından dolayı bu sektöre giren Fatih Turmuş, balık şok kullanılmadan pişirildiğinde tazeliğini koruduğunu söylüyor. Bir balık sevdalısı olan Fatih Bey ile Kalkan Balık Restaurant’ı ve balıklar hakkında konuştuk…

Fatih Bey, sizi biraz yakından tanıyabilir miyiz, nasıl girdiniz bu sektöre?
2003 yılında Ankara’da özel bir medikal firmasında satış ve pazarlama bölümünde başladım. Dokuz senelik yoğun bir tempo ile sektörümde ciddi adımlar atarak kendi işimi yapma kararı aldım. 2012 yılında kurmuş olduğum Duru Grup A.Ş. firmamızın genel müdürlüğünü yapmaktayım.

Firmamız Türkiye içerisinde deneyimli pazarlama ekibi ile yoluna devam etmekte olup sektörün önde gelen firmalarından biri olmuştur. Geniş bayi ağımızla birlikte tüm Türkiye’ye sağlık sektöründe de hizmet vermekteyiz. Üretmekte olduğumuz ortopedi ve beyin cerrahi ürünlerinin aynı zamanda yaklaşık 20 ülkeye ihracatını da hali hazırda yapmaktayız. Otomotiv ve kiralama sektöründe de hizmet vermekteyiz.

Benim yıllardır balığa olan bir merakım vardı. Bunu ileri seviyelere taşımak hep aklımdaydı fakat yoğun iş temposu ertelememe neden oluyordu. Bir gün İtalya seyahatim sırasında tanışmış olduğum balık restoranı sahiplerinden pişirme teknikleri üzerine aldığım eğitim sonrasında sektöre girdim. Ama şunu belirtmek isterim ki; benim buradaki en büyük şansım Sinan Yazan gibi Ankara’da isim yapmış, sektörün ileri gelen restoranlarıyla çalışmış bir balık pişirme ustasıyla tanışmış olup onunla bu yola çıkmak oldu.

“Balığın iyisi Ankara’da yenir” sözünden yola çıkarak Ankara’da farklı bir restoran açtınız. Kalkan Balık Restaurant’ın lezzet yolculuğu hakkında bilgi alabilir miyiz?
Öncelikli olarak balığın en iyisi neden Ankara’da yenir onu açıklayayım. Balık hiçbir zaman tutulduğu andan itibaren yenmez, yedi sekiz saat dinlenmesi lazımdır. Balıklar; Akdeniz, Ege ve Karadeniz’den yaklaşık sekiz saatte gelir ve bu balıklar da şoka girmeden restoranımızın kapasitesine uygun şekilde talep edildiğinden mütevellit tazeliğini koruyarak servis edilir.

Şok kullanılmadığı sürece Ankara’da balık her zaman taze yenilir. Kalkan Balık Restaurant’ın lezzet yolculuğu; çok çeşitli mezeler, başka yerde bulamayacağınız kendine özel spesiyaller ve ara sıcaklar, taptaze balıklar ve eşsiz tatlardır.

Peki, müşteri profilinizi kimler oluşturuyor?
Büyükelçilikler, kurumsal firmalar, bürokratlar, iş dünyasının seçkin isimleri, aileler ve çiftler oluşturuyor. Kısacası balık ve deniz ürünleri yemeyi seven herkes Kalkan Balık Restaurant’ın müşteri profilini oluşturuyor.

Sizin için ilk sırada gelen balık hangisi?
Restoranımıza da adını veren kalkan balığı usulüne uygun pişirildiğinde balıkların efendisidir benim gözümde.

Size göre balığı nelerle yemeli?
Bu tercihe bağlı olarak bu değişiklik gösterilebilir ama tabi olmazsa olmaz kişinin damak tadına uygun mezeler. Benim tercihim, atom, köpoğlu ve ahtopot ızgaradır.

Ülkedeki kaçak avlama balık restoranlarını ne derecede etkiliyor?
Restoranlardan çok doğaya zararı bulunmaktadır. Doğanın dengesinin sürdürülebilmesi için kaçak avlanmaya daha etkili ve büyük tedbir ve cezalar getirilmelidir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here