Zamanı Unutacağınız Yer: Süleyman Nazif Kitchen&Bar

0
178

Serdar Calbay, aslen bir şehir plancısı ama yıllar önce restoran işletmeciliğine adım atmış ve bugüne kadar da başarılı bir şekilde yürütmüş. Ankara’da çeşitli mekanları açan ve işleten Calbay’ın en büyük özelliği ise açtığı mekanlarda kendi farkını yaratması. Şehir plancısı olması nedeniyle tüm mekanlarda dekorasyonları kendisi yapmış. Şu anda Şili Meydanı’nda yeni açtığı Süleyman Nazif Kitchen&Bar’da da ne kadar farklı ve zevkli dekorasyon yarattığını da görüyoruz. İçeri girdiğiniz andan itibaren elit bir şarap restoranı olan Süleyman Nazif Kitchen&Bar’ın işletmecisi Serdar Calbay ile yeni mekanı hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Öncelikle Süleyman Nazif’in Ankara restoranlarından farkı nedir?
Ankara’da belli restoran zincirleri var. Bizim farkımız aslında yaptığımız tarz, bizimki daha butik bir anlayış. En iyi yaptığımız şeyleri sunmaya çalışıyoruz. O nedenle diğer et restoranları, balık restoranlarından ayrıyız. Çeşitli etkinlikler yapacağız mesela. Bazen yemek müziği bazen DJ performansı yapacağız bazen de canlı performanslar olacak. Cuma-cumartesi belli gruplarla başlayacağız. Sevgililer Günü’nden sonra da Çarşamba günleri daha belirgin isimlerle çalışmak istiyoruz. Caz olabilir, pop olabilir, rock olabilir. Şu anda Melis Sökmen ile görüşüyoruz. Sibel Köse, Su Soley, Mine Çağlayan isimleri de burada görmek istiyoruz. Çok iddialıyız diyebilirim.

Menünüzde farklı neler var?
Biz kendi içinde bir şarap restoranı anlayışıyla menümüzü oluşturduk. Hepsini özenle seçerek hazırladık. Ana yemeklerde hangi yemeğin hangi şarapla gideceğini yazdık. Herkesin damak tadı farklıdır tabi ki onları seçmek zorunda değiller ama bizim amacımız bir fikir vermek. Menümüzde Pastırmalı Mercimek Çorbası ilginç gelebilir insanlara. Başlangıçlarda domuz etinden soğuk et tabağımız var. Biz özellikle yabancı misafirlerimiz için bunu menüye eklemek istedik. Pazı dolmamız ise kesinlikle efsane diyebilirim.
Kokteyllerinizde de epey iddialısınız…

Kokteyllerimiz konusunda çok iddialıyız. Kokteyllerimizi Ali Bey yapıyor. Ben bir bar şefimiz var demiyorum, bir kimyagerimiz var diyorum. Kokteyl menümüzün tamamı Ali Bey’in tarifleri. Her damak zevkine uygun kokteyllerimiz var. İster hafif ister sert her çeşit kokteyli ‘’kimyagerimiz’’ yapıyor. Kendisi yurt dışından da özel malzemeler getiriyor ve sunumları da farklı bir şekilde yapıyoruz.

Kokteyllerinizin içinde ‘’Ankara’’ diye bir kokteyl var. İsmini ‘’Ankara’’ koymanızın sebebi nedir?
Aslında Ankara’dayken Ankara’ya uygun bir şey olmasını istedik. Eskiden hani Ankara’da bacalar tüterdi. Biz ona atıfta bulunmak istedik. Tütsülediğimiz zaman çıkan dumanları biz eski Ankara bacalarına benzetiyoruz. Sert ama çok yumuşak içimli bir içecektir ‘’Ankara’’. Kokteyllerin içinde bulunan bitterlerin de hepsi el yapımı. Ali Bey onları kendisi yapıyor. Hiçbir katkı maddeleri yok. Bir de Ali Bey, kokteyller için portakal çiçeği suyunu damıtarak elde ediyor. Onu sipariş veriyoruz ve özel olarak geliyor.

Buranın çok iç açıcı bir dekorasyonu var. Dekorasyonu siz mi yaptınız?
Ben yaptım. Daha önce işlettiğim tüm mekanların dekorasyonunu da ben yapmıştım. Burada gördüğünüz tabloların hepsi satılık mesela. Tabloları görsel olarak kullanmanın yanında satın almak isteyenler için satıyoruz, yerine başka bir tablo koyuyoruz. Nilay Ünal bizim burada hem sanat danışmanlığımızı hem de küratörlüğümüzü yapıyor. Burada bir zaman sonra Pazar günleri mezat, müzayede olacak. Pazar günleri kapalıyız, o günü de öyle değerlendirmek istedik. Aslında burası sadece bir restoran değil, aynı zamanda bir sanat merkezi.

Sizin yaptığınız etkinlikler dışında kokteyl ya da organizasyon yapmak isteyenlere olanak sağlıyor musunuz?
Tabi ki, belli saatler ve belli günlerde olabiliyor. Bizim bir de içeride bir odamız hazırlanıyor. Burası özel bir yemek salonu olacak. Toplantılar da yapılabilir, aile içinde ya da arkadaşlar arasında kutlamalarda da kullanılabilir.

Mesela amatör gruplar da burada sahne almak isterlerse onlara da fırsat veriyor musunuz?
Tabi ki veririz. Belli zamanlara belli insanlar doldurmak lazım. Şimdi bir proje düşünüyoruz. Bahar geldiğinde bahçe açıldığı zaman öğrencilerden akustik-caz performansları yapmak isteyenlere fırsat tanıyacağız.

Yemek müziği ve canlı müziği ayırmışsınız galiba…
Evet, ayırdık. Aslında şimdilerde bir canlı müzik furyası var. Ben onu anlamış değilim. Yemeğe gelip ‘’canlı müzik yok mu?’’ diye soruluyor. Biz akşam yemeğinde daha soft parçalar çalıyoruz, yemek sonrasına canlı müzik koyuyoruz. Yemek sonrasında bütün masalar bistro oluyor. Biz eğer yemek sırasında canlı müzik koyarsak kimse yediği yemekten bir şey anlamayacak. Ama biz yaptığımız yemekleri anlatmak durumundayız. Akşam yemeğinde öne çıkan yemek ve ambiyans olmalı. Böyle olduğu için canlı müziği yemek sonrasına koyduk. Canlı müzik mutlaka olmalı dersek vokalsiz keman, flüt olabilir.

Canlı müzik ne zaman başlayacak?
9 Şubat’tan itibaren başlayacak. Şu anda Cuma ve Cumartesi günleri Sütlü Kakao ve Cover Rangers çıkacak. Zaman geçtikçe Çarşamba günleri olacak programları da duyuracağız.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here