Serkan Kızılbayır ile O İş Bende: Hanzade Künefe

0
32

‘O İş Bende’ den herkese tekrar merhaba. Bu ayki yazımda öyle bir yerdeydim ki bol lezzet, bol sohbet… Geçtiğimiz ay ikinci şubesini Ankara’ya açan Hanzade Künefe’nin konuğu oldum. Kim sevmez ki sıcacık, peyniri içinde erimiş, fıstıklı bir künefe? Bu lezzeti en güzel sunumuyla Başkent’e taşıyan Hanzade Künefe’nin ortağı Hasan Ceylan karşıladı bizi.

Nasıl başladı bu yolculuk?
Aslında biz üç kuşaktır hizmet sektöründen geliyoruz. Mersin’de Hacıbaba Et Lokantası olarak üçüncü şubemizi açtık. Türkiye’nin en farklı sulu yemek çeşidini yapan nadir lokantalardanız. Dedem başlatmış bu yolculuğu. Türkiye’nin en iyi restaurant ödülünü aldık geçen ay. Biz şimdilik Ankara’ya sadece tatlı menümüzü getirdik diyebiliriz.

Hanzade Künefe o da. Peki, Ankara’da nasıl başladı?
İki yıl önce amcam, Lokman Ceylan, ilk olarak Sincan’da şubemizi açtı. Çok kısa sürede insanlar lezzete alıştı diyebilirim. Hatta sadece çevreden değil duyup bilen birçok kişi Ankara’nın her yerinden künefemizi yemeye geldi.

Talepler artınca diğer şube geldi tabi…
Aynen talepler arttı, ‘’sadece burada mısınız?’’ diye soranlar olmaya başladı. Biz de daha merkezi herkesin daha kolay ulaşmasını sağlamak için ikinci şubemizi Balgat’ta açtık.

Siz Balgat şubenin ortağısınız o zaman. Sıranızı mı beklediniz, hep işin içinde miydiniz?
(Gülerek) Hayır, aslında benim maceram biraz daha farklı. Ben pek hizmet sektöründe olmak istemedim başta. Kendi mesleğimi yapmak için Ankara’ya geldim. Psikoloğum ben, kendi mesleğimi yapmaya başladım ama gördüm ki böyle köklü firmalar üçüncü nesle geçemeden tükenip bitiyor. Ben de dedemin bıraktığı işi devam ettirmek için tekrar bu sektöre dahil oldum. Şu an hem kendi işimi yapıyorum, hem de dededen kalma işimize devam ediyorum.

Ailenin ilk başta çalışmanız konusunda talebi olmamış mıydı?
Olmaz mı! Başta baya tepki aldım ama büyüklerimiz söylüyorsa bir bildikleri varmış. Şu an burada insanları keyifle misafir etmek çok mutluluk verici.

Peki, burada insanlara cazip ve farklı gelen nedir?
Öncelikle künefelerimiz sipariş üzerine hazırlanıyor, asla hazır ürünler kullanmıyoruz. Bu nedenle bekleme süresi var. Biz de misafirlerimiz beklerken ağızları boş durmasın diye ikramlarda bulunuyoruz. Yirmi beşten fazla çeşit var ikramlarımızda. Bunlar çerez, meyve olarak çeşitlilik gösteriyor. Zaten çay ve kahve ikramımız hep var. Hatta biz aslen Mardinliyiz, bilenler bilir Mardin kahvesi ikram ediyoruz.

Neden insanlar bu künefeyi tercih etmeli?
(Sorunun cevabı bize ikramlarımızı hazırlayan bilirkişiden geliyor. Ustamız Şemsettin Bey…) El dökümü kadayıf kullanıyoruz biz. Unumuz birinci sınıf, hamurumuz durum buğdayından yapılıyor. Ben 36 yıldır bu meslekteyim. Peynirimiz Hatay yöresinden geliyor, camız sütünden yapılmış peynirler, tam yağlı peynir. Urfa yöresinin tereyağını eritiyoruz. Maliyeti yüksek ürün bunlar ama tadını farklı kılanlardır asıl.
Hasan Bey ekliyor;
Ustalarımızın hepsi Gaziantep’ten geliyor.
Ve yine Şemsettin Usta devam ediyor;
Şekerimizi de doğal yapıyoruz. Glikoz şurubu ya da türevlerini kullanmıyoruz. Fıstıklarımız da Antep’ten birinci sınıf firik fıstığı. Asla trans yağ koymuyoruz. Trans yağlar kaloriyi artıyor. Bizde 100 gram fıstıklı kadayıfta 500 kalori var merak edenler varsa. Ayrıca şekeri dengelemek için de süt ikram ediyoruz.
Şemsettin Bey işinin başına giderken Hasan Bey’le sohbetimize devam ediyoruz…

Sonrası için neler var?
Biz öncelikle bu tadı herkes bilsin diye daha çok Hanzade Künefe şubesini buluşturmak istiyoruz Başkentlilerle.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here