Kişiye Özel Menüsüyle Cafe Bi’Kavanoz

0
34

Mutlukent’te bulunan Cafe Bi’Kavanoz, kişiye özel hazırladığı sunumlar ve kahvaltısıyla oldukça revaçta. Sabit menüsü bulunmayan kafenin menüsünü misafirler, kendilerine göre bir menü hazırlayabiliyorlar. Rezervasyon yaptırmadan yer bulamayacağınız mekana Lezzet Avcıları gurme ekibimiz konuk oldu ve kafenin sahibi Emel Hanım’a merak ettiklerini sordu…

Gülşen Kaya: Emel Hanım, neden Bi’Kavanoz?
Bi’Kavanoz’u ilk başta reçel üretimi için açmıştık fakat eşimin yurt dışı görevi olduğu için üretimi durdurmak zorunda kaldık ve kahvaltıya yöneldik. Reçel üretimi yapıyorduk, bu yüzden ismini Bi’Kavanoz koymuştuk. Sonrasında kafeye döndük. Hala reçellerimizi yapmaya devam ediyoruz ama üretim yapmıyoruz, yaptığımız reçelleri kahvaltıda ikram ediyoruz. Burası çok feminen bir yer. Daha çok kadınlara yönelik. Hafta içi bayan grupları ağırlıyoruz.

Gurme Rakun: Cafe Bi’Kavanoz’da gelince yememiz gereken şeyler neler?
Bizim kahvaltılarımız çok meşhur. Benim babam Arap. Arap ve Türk mutfağı karışık bir mutfağımız var, dolayısıyla hazırladığımız yemekler ve kahvaltı da Türk ve Arap mutfağı karışımı. İçli köftemiz var, humusumuz var. Humusu kahvaltıda da veriyoruz. Zahter var mesela. Zahter de Filistin’den geliyor. Mezelerimiz meşhur. İçli köfte, humus, acukalarımız meşhur. Pastalar hep el yapımı, hiçbir şekilde katkı maddesi kullanmıyoruz.

Daniel Evangelista: Menünüzde neler var?
Burada yapılacakların bir sınırı yok. Menümüz tamamen sizin ne istediğinizle alakalı. Bir grup geliyor mesela öğlen yemeğine balık istiyorlar, onlara güveçte somon yapıyoruz. Burası bir ev konseptinde olduğu için biz misafirlerimizin istekleri doğrultusunda menü hazırlıyoruz. Bugün size hazırladığımız menü bizim spesiyalimiz.

Dilek tozlu: Çat kapı geldiğimiz zaman biz bu lezzetleri bulabilecek miyiz?
Çat kapı geldiğinizde bu lezzetleri bulamayacaksınız. Bunların hepsi özel gruplar için hazırlanmış. Ama mesela neyi bulabilirsiniz? Mini pide isterseniz bulabilirsiniz. Poğaçalarımızı bulabilirsiniz. Çok özel bir tarifle ev yapımı börek yapıyoruz. Dört peynir kullanıyoruz; ezine, eski kaşar, yeni kaşar ve tel peynirden oluşan, onları bulabilirsiniz. Ev yapımı menemenler, yumurtalar, pişi, krep tarzı ürünler var. Ama bir gün öncesinden bildirdiğiniz takdirde ertesi güne istediğiniz her menüyü çıkartabiliyoruz burada.

Ece Salıcı: Kahvaltılarda durum nasıl? Biliyorsunuz, Ankara’da kahvaltı büyük sıkıntı…
18 çeşit kahvaltılıkla birlikte doğal bir kahvaltı veriyoruz. Ürünlerimiz, Anadolu’nun çeşitli yerlerinden geliyor. En çok simit soruyorlar bize. Simit yok bizde, onun yerine pişi, krep ve Amasya çöreği yapıyoruz. Bunların hepsi burada ev yapımı kendimiz yapıyoruz. Bir kafeyiz aslında. Doğal ürünlerin sunulduğu bir kafeyiz ama şu anda kahvaltımız çok meşhur oldu Ankara’da. Hafta sonu kahvaltıları için en geç Perşembe günü dolmuş oluyor rezervasyonlar. O yüzden hafta sonları rezervasyonla çalışıyoruz. Artık misafirlerimiz de bizi tanıdıkları için ‘’şu masayı istiyorum’’ dedikleri takdirde Çarşamba gününden bize haber vermek durumunda kalıyorlar. Onun haricinde zaten Cuma günü Cumartesi-Pazar rezervasyonlarımız dolmuş oluyor.

Anıl Sın: Hafta içi de kahvaltınız var mı?
Hafta içi de var. Hafta içi günün her saati kahvaltı veriyoruz. Hafta içi ve hafta sonu akşam 6’ya kadar kahvaltımız var. Hafta içi de cam kenarı isteyen müşterilerimiz için rezervasyon alıyoruz ama hafta içi çat kapı gelen kimseyi geri çevirmiyoruz. Maalesef bu hafta sonu başımıza geliyor.

Gülşen Kaya: İçli köfte çok güzel. Bunun reçetesi kimin?
Onun reçetesi Hataylı bir ablamızın. İçli köfte soğuk yeniyor. Soğuk yendiği için, içindeki yağ oranı ve içine koyduğumuz karışımdan dolayı rahatsız etmiyor. Bunu size ikram etmeden önce ısıtmadık mesela.

Daniel Evangelista: Bu kahvaltılık bir sos mu?
Evet, kahvaltılık bir sos. Bizim için özel Tokat’ta üretiliyor. Bizim acuka dediğimiz şey aslında. Ama bunun sarımsak oranı çok az, rahatsız etmeyecek düzeyde. Bu bizim kahvaltıdaki spesiyallerimizden bir tanesi.

Ece Salıcı: Akşam kaça kadar açıksınız?
Akşam saat 19.30 gibi kapatıyoruz. Şu anda akşam yemeğimiz yok. Ama söyle bir şeyimiz var: özellikle grup yemeği olduğu zaman akşam 19:30’dan sonra kafemizi o grup için açıyoruz. Evinde bunları yapmak istemeyip ev ortamında hissetmek isteyen misafirlerimiz bizi tercih ediyor.

Dilek Tozlu: Peki, biz hafta sonu 4 kişi kahvaltıya geldiğimizde ne kadar ödüyoruz?
Dört kişi kahvaltıya geldiğinizde kişi başı 37,5 TL ödüyorsunuz. Dört kişilik serpme kahvaltı geliyor size. Bunun içerisinde sınırsız çay, yumurta, pişi, krep, Amasya çöreği ve 18 çeşit kahvaltılığımız bu fiyata dahil oluyor. Bizim kahvaltı saati konusunda bir sınırımız yok. Sabah gelen misafirimiz akşama kadar oturabiliyor.

Gurme Rakun: Mesela evime misafir geldi, ben size sipariş verebiliyor muyum?
Evet, catering hizmetimiz de var. Ankara’nın her köşesine bu hizmeti veriyoruz. Hatta bunu şu şekilde de yapıyoruz; istediğiniz takdirde garson, ekipman vs. de verebiliyoruz ya da siz menünüzü hazırlıyorsunuz, biz size teslim ediyoruz.

Anıl Sın: Burada doğum günü, evlenme teklifi gibi organizasyonlar yapılabiliyor mu?
Tabi ki yapılıyor. Biz burada nişan bile yaptık. Ona yakın nişan yaptık. Evlilik teklifleri çok yapıldı. Bir de özellikle Cumartesi, Pazar günleri öğleden sonra 1-2 yaş doğum günü partileri oluyor. Doğum günlerini kahvaltı olarak da yapanlar var ama benim tavsiyem böyle bir menüyle, ‘’5 çayı’’ tadında bir doğum günü organizasyonu yapmak. Açık büfe de hazırlıyoruz, müzik sistemimizde istediğiniz şeyleri çalıyoruz. Tamamen kişiye özel doğum günleri, kişiye özel organizasyonlar yapabiliyoruz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here