TCA’da Bir Meksikalı

0
49

Ankara Life Dergisi Gurme Ekibimiz, şehrin mutfaklarından TCA’da bu ay Meksika yemekleri yapıyor. Meksika mutfağının az bilinen örneklerini pişirmeyi öğrenen ekip ve menü hakkında herşey, bu ay kentin en populer yayını Ankara Life Dergisi’nde

Ankara Life DergisiHaribden Gurme Ekibi, gelen okur talepleri üzerine yeniden Turkish Culinary Academy ya da bilinen adıyla TCA’da. Geçen seferin aksine Meksika Mutfağı’nın en özel örneklerini pişiren ekibe yeni katılan üyeler ile kelimenin tam anlamıyla ayrı bir ruh geldi…

Peki, ekip bu ay neler pişirmeyi öğrendi. Sözü Turkish Culinary Academy’nin deneyimli şefi Erdoğan Cebeci’ye bırakıyoruz…

“Sevgili Ankara Life Dergisi okurları; yayının mayıs sayısında sizler için Meksika mutfağı’nın en özel örneklerinden oluşan bir menü hazırladım. Gaspatcho Çorbası ile başlayan dersimizde Fajita ile devam ettik. Son olarak ise Nacho ile finali yaptık…”

Gelelim yemeklerin pişirimine. TCA’nın sempatik ustalarından Ahmet Yıldırım Ankara Life okurlarına çorbayı kendine has pişirim uslubuyla anlatıyor:

“Çorba; domates, salatalık, taze soğan, havuç, sivri biber, maydanoz, sarımsak, su, zeytinyağı, katçap, limon suyu, acı biber ve isteğe bağlı baharatlardan oluşuyor. Hazırlanışında ise tüm sebzeler ayıklanıp doğranıyor. Domatesler soyulup çekirdekleri çıkartılıyor. ardından tüm sebzeler blender’dan geçirildikten sonra incecik kıyılır. Çekilmiş sebzelere bir bardak su, ketçap, zeytinyağı, limon suyu ve isteğe bağlı olarak tüm baharatlar eklenerek karıştırılıyor.”

O gece gerçekleştirilen etkinliğin en dikkat çeken Meksika yemeği kuşkusuz Fajita oldu. Son derece ünlü olan bu yemeği pişirmeyi öğrenen Ankara Life Dergisi Harbiden Gurme Ekibimiz, TCA’da oldukça eğlendi. Peki Fajita nasıl yapılıyor. Bu sorunun yanıtını Turkish Culinary Academy şeflerinden Zahit Ateş şöyle veriyor:

“Fajita; soğan, kapya biber, köy biberi, tavuk lolita, soya sos, sarımsak tozu, toz kırmızı biber, sıvı yağ, tortilla ekmeği ve çeşni olarak tuzdan oluşuyor. Sebzeler jilyen şekilde doğranarak vok tavada sotelenir. Jajita tabağına alınır.

Üzerine önceden sıvı yağ ve soya sos, sarımsak tozu ile soslanmış tavuk ızgara yapılarak eklenir. Üzerine avakado sos, ekşi krema ve tatlı ekşi sos ile servis edilir…”

Gurme ekibimiz o akşam, Meksika Mutfağı’nın hem bilinen hem de az bilinen örneklerini pişirme şansı yakaladı.

Bunlar arasında Nacho kuşkusuz en az bilinen yemeklerin başında geliyordu…
Nacho’yu ekibe TCA şefi Erdoğan Cebeci şöyle anlatıyor:

“Nacho oldukça farklı malzemelerden oluşan bir yemek türü. Jalapeno biber, kaşar ve Nacho’dan yapılıyor. Fırın tepsisine önce nacholar diziliyor.

Üstüne jalapeno biber ve üst kısmına kaşar peynirle tamamen üzerine kapatılıyor. Ardından da fırına sürülüyor. Kaşar eridiğinde de Nacho servise hazır hale geliyor…”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here