Sara’s Restaurant Kraliyet Sofrasını Getirdi

0
32

“Nereye gidelim?” sorusu Ankaralılar için tanıdık bir sorudur. Şehrin her bir köşesinde bulunan birbirinden şık mekânlar arasından tercih yapmak kimi zaman zor olabilir. Nereye gideceğinize karar veremediğinizde, gidecek yer bulamadığınızda ya da yeni mekânlar denemek istediğinizde Ankara Life Dergisi keşifleri size yardımcı olacaktır. Bu ayın keşfi ise Sara’s Restaurant. Yazımızı okumadan önce belirtmekte fayda var; değil iki sayfa tüm dergiyi mekana ayırsak bile gidip gördüğünüzde anlayacaksınız ki “Meğer yazacak çok şey varmış…”

Bu ay Ankara Life Dergisi olarak Ümitköy’de 2 yıldır hizmet vermekte olan, iç mimarisi, dekoru ve farklı lezzetleriyle Dünya Mutfağı’nın Ankara’daki önemli temsilcilerinden Sara’s Restaurant’taydık. Mekan ve menü hakkında yorumlarımızı belirtmeden önce şunu açıklamakta fayda var.

Mekan kelimenin tam anlamıyla kraliyet sofralarının kurulduğu bir adres. Mekanın kurucusu Sara Hanım ve Fahri Bey ise restoranın kral ve kraliçeleri. Mimar olan Fahri Bey ve restorana ismini veren Sara Hanım mekana tüm değerlerinin ötesinde muhteşem ruhlarını yansıtmayı çok iyi başarmış. Yemek kısmında ise ekip olarak bu farklı lezzetleri tatma imkanı bulduk. Ve tek kelime ile büyülendik. İçeri girdiğinizde mekanın sıcacık dekoru sizi adeta kucaklıyor. Kendinizi bir anda Ankara sınırlarını aşıp Paris’te bir restoranda gibi hissetmeniz işten bile değil.

Her detayına kadar özenle dizayn edilmiş dekoru mekanın ne kadar büyük bir özveri ile bugünlere kadar gelebildiğinin en büyük kanıtı. Huzur ve kalite arıyorsanız tercih edeceğiniz mekan burası olmalı. Yemekleri son derece sağlıklı olan mekanda güler yüzlü bir hizmet sizleri bekliyor. Şehrin önde gelen simalarının katılımıyla oluşan gurme ekibimiz için hazırlanan muhteşem menüde başlangıcı Karalahana Sorbe ile yaptık.

Kalamar mürekkebi ile aynı oranda eklenen viskinin muhteşem uyumuyla birleşen Hindistan Cevizi suyu sorbeye bambaşka bir lezzet vermişti. Yemeğe böylesine büyüleyici bir başlangıç yapınca beklentimiz de bir hayli yükseldi tabii ki.

Devamında gelen tütsülenmiş somonla birlikte lezzet şöleni adeta ikiye katlandı. Somon, beyaz şarap ve kakule ile pişirilmiş ve iç katmanında basmati pirinci ile lezzetlendirilmiş. servis esnasında 38 derecelik sızma zeytinyağı, tütsüde ise gül ağacı kullanılmış.
Ana yemek olarak gelen Confit de Carnad sunum tek kelime ile harikaydı. 9 saat boyunca 85 derecelik buharda pişirilerek olgunlaştırılmış.

Tatlı çok başarılıydı. ‘‘Ekselant’’ isimli tatlı acı badem, bitter likörü pastası kurmasından yapılmış. Damıtma anason harmanı içindeki diğer tatlı bitter kuertur ve fildişi damla çikolata karışımıyla hayat bulmuş.

Servis edilen her yemek için özel tasarım tabakların kullanılıyor oluşu ise lezzetlerin damağa hitap ettiği kadar göze hitap etmesini de sağlıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here