Özgür Aksuna ile İşimiz Gücümüz Yemek: MARLİNDA ETHNİC FOODS

0
58

Hoş geldim, muhteşem lezzetler getirdim. Beni Max Fm’de Türkiye’yi Uyandıran Adam Özgür Aksuna olarak tanıyordur bir çoğunuz. Seminerler, Üniversitelerde verdiğim eğitimler, tiyatro, reklamlar, marka danışmanlığı ve yaşam koçluğu derken bir çok yerde karşılaşıyoruz ama bir özelliğim var ki hayatımın en güzel köşesi o da mutfak ve aşçılık. Annemden gelen aşçılık serüveninin devamıyla mutfakta büyüyüp Chef Ali ile kesişen yollarımızın bugünlere kadar uzaması aslında macera. Mutfak hayatın en anlamlı ve keyifli yeri aslında.

Chef Akademi’de uzun yıllardır yaptığımız Türkiye’de ilk ve tek eğlenceli yemek yapma atölyesi Cook & Fun ile yemek yapmayı, mutfak sanatını sevdirmeye ve 5 yıldızlı lezzetlerin evinizde de rahatlıkla yapılabildiğini göstermeye çalıştık ve başarılıda olduk aslında. Hayatında mutfağa girmemiş insanların aslında harikalar yarattığına ne kadar yetenekli olduklarına tanık olduk. Biz toplum olarak yemek yemeyi ve hatta yapmayı çok seviyormuşuz bunu keşfettik. Yıllar içerisinde yemek kültürüne ve sevgisine haiz dostlarımız güzel şehrimizde yeni keşifler ve lezzetler konusunda sürekli mekan ve lezzetler danıştılar, tavsiye istediler biz de bunu #işimizgücümüzyemek mottosuyla Ankara Life ailesinde her sayıda sizlerle paylaşmaya karar verdik.

Bu güzel ailede olmaktan sonsuz mutluluk duyuyorum, dediğim gibi hoş geldim. Artık her sayıda keşfettiğimiz farklı mekanları ve lezzetleri sizlere tanıtmak için keyifli yolculuklar yapacağız. Lezzet için çıktık yola, bu yolculukta fotoğrafları ile bizi mest edecek hatta ağzımız sulandıracak olan sevgili Yüksel Balcı eşlik edecek bize, dedik ya gerçekten işimiz gücümüz yemek artık hangi anlamda düşünürseniz 

Sizlere bu ay şehrin yeni etnik adresi MARLİNDA ETHNİC FOODS’u anlatıp tanıtmaya, menü ile ilgili tavsiyelerde ve değerlendirmelerde bulunmaya çalışacağım.
Farklı coğrafyalar, etkileyici kültürler, etnik lezzetler dediğinizde Marlinda Ethnic Foods bize harika bir menü sunuyor, menüsünde Anadolu ve Ortadoğu’dan başlayarak Akdeniz’e ulaşan geniş bir coğrafyanın, Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin mutfaklarına kadar uzanan hatta Osmanlı’nın geniş ve eşsiz mutfak kültürüne ait kadim örnekleri görüyoruz. Kurulma amacı bu coğrafya yemeklerini yaşatmak ve unutturmamak aslında.

Danışmanlığını ünlü şef ve aynı zamanda Türk Mutfak Kültürü ve Anadolu Mutfak Tarihi araştırmalarıyla ödül almış olan Ömür Akkor’un yaptığı ve 1 yıldan fazla süren bir çalışmayla ortaya çıkan Marlinda menüsünde, Falafel’den Tirit’e, Erikli Yavan Sarma’dan Kuzu Tandır’a, vişneli yaprak sarmadan Zahterli Tavuk Şişe, Sucuklu Humus ve Cennet Çamuru tatlısına kadar Ortadoğu, Anadolu ve Akdeniz mutfağının o muhteşem etnik yemeklerini modern yorumlarıyla tatmak mümkün.

Crew Restaurant Group kurucu ortağı ve aynı zamanda Le Cordon Bleu mezunu olan sevgili Selçuk Türköz’de bize Marlinda lezzet gezimizde eşlik etti ve keyifli sohbeti ile sorularımıza cevap oldu.

Marlinda’nın kapısından girince aromalı kokular ve güler yüzleriyle güven veren harika insanlar karşılıyor sizi. Atmosfer çok büyüleyici, bar keyfi sevenler içinse oldukça şık bir barı var hatta yüksek tavanın altında zevkli aydınlatmasıyla kendinizi Avrupa da bir barda oturuyor hissedebilirsiniz. Dekorasyonda zevkli dokunuşların ve yaratıcı tasarımların olduğu açıkça gözüküyor. Marlinda, ahşap ağırlıklı rahat ve modern dekorasyonu ile farklı bir hava teneffüs ettiriyor. Şehre gelen dostlarınızı götürüp kaliteli bir akşam yemeği yiyeceğiniz özel yerlerden diyebilirim.

Sadece akşam yemeği yenen bir yer olarak düşünmeyin sakın Marlinda sabah erken saatlerde bambaşka kahvaltısıyla açıyor kapılarını, öğle ve akşam yemekleri, kahve ve her zevkten geniş içecek seçenekleriyle de tüm gün keyifle zaman geçirilebilecek seçkin bir mekan. Serpme kahvaltısını sıra dışı bir sunumla servis ediyorlar. Uzunca bir tahta üzerinde servis edilen çeşitler arasında Antakya’dan gelen tuzlu yoğurt, kavurmalı yumurta, klasik kahvaltı çeşitleri ve özel sunumlar, lezzetli dumanı üstünde nefis bir çayla masanıza geliyor. Benim için kahvaltıda ve yemek sonrasında çayın kalitesi ve lezzeti çok önem arz eder. Eğer yemek üstüne içilen çay tatsızsa o yemek muhteşem olsun hiç fark etmez. Çay muhteşemdi 3 bardak içtim.

Yemek öncesi gelen tadımlıklar da benim için çok önemlidir devamında gelecek yemek için bütünlük sağlamalı ve çok doyurmayacak seviyede olmalıdır. Yemek öncesi gelen atıştırmalıklar benden tam not aldı Kıbrıs Zeytinlisi (Bulla) yemediyseniz mutlaka tatmaya gelmelisiniz ekmeğin çerisinde zeytin, soğan, hellim ve maydanoz var ve harika bir lezzet bırakıyor damakta hatta ben çıkarken paket bile yaptırdım düşünün. Tulum Yoğurdu ve Acuka başlarken keyif kattı sofraya.

Öncelikle ara sıcaklarda tereyağlı ciğer ve fıstıklı mücverin tadına baktık ciğer sevmem ve yemem diyenlerin bile fikrini değiştirecek güzellikteki bir ciğerden bahsediyorum tek kelimeyle lokum gibiydi tereyağının seçilmiş ve özel bir zevk olduğu aşikar. Mücverin yanındaki yeşillikler sanki az önce koparılmış gibi taze ve damak şenlendiriciydi.
Humus severler için sucuklu humus bakır güzel bir sahanda getiriyorlar. Tarifi Ömür Akkor’un babaannesinin özel tarifi.

Antep sucuk içi ile hazırlanan lorlu pide efsane bir lezzet mutlaka denenmeli.
Ortadoğu mutfağının baş tacı lezzetlerinden “Falafel” dir. Mısır, Suriye, Lübnan ve çoğu Arap ülkelerinde neredeyse haftanın her günü tüketilmektedir. Arapça ‘biber’ anlamına gelen ‘filfil’ kelimesinden türetildiği bilinmektedir. Diğer adı ‘Ta’meyya’dır. Falafel Marlinda’da gobit şeklinde ve salata ile denenebiliyor.

Antep sucuklu lor peynirli pide mutlaka denenmeli hele sucuk severler için Antep’ten özel gelen kasap sucuk ve egenin ev tipi loruyla muhteşem bir denge yaratmış
Ayran sevenler için güzel çeşitler var örneğin, Panayır ayran (otlu ayran), pancarlı ayran, enginar ve dere otlu ayran ve semiz otlu ayran seçenekleri fark yaratıyor. Benim tercihim elbette pancar oldu.

Şarap menüsü konusuna çok hakim bir uzman tarafından hazırlanmış ve yemek şarap eşleştirmesi için ekip oldukça yetkin güvenebilirsiniz. Geniş bir şarap kavı var alt kata inince mutfağın hemen yanında çok güzel bir sunumla görebiliyorsunuz, kokteyllerini mutlaka tatmalısınız benim tavsiyem Taze Nefes olacaktır.

Tatlı olarak ise benim favorim yemeden ölmeyin listesinin zirvesinde “Cennet Çamuru” (Bol Antep Fıstıklı ve içerisinde tel kadayıf bulunan bir tatlı). Cennet çamuru hazırlanırken önce kadayıf tereyağında Antep Fıstığıyla kavruluyor üzerine şerbet ekleniyor. Ardından tekrar Antep Fıstığı kaplanıp kaymakla servis ediliyor. Dondurma olsa daha hoş olurdu diye düşünüyorum. Kestane şurubunda pişirilen kaba tatlısı var ki özel bir lezzet kestane şurubu özel olarak Bursa’dan getiriliyor.

Yemek menüsü kadar geniş kahve menüsüne sahipler. Kahve aşıkları sadece kahve için bile burayı tercih edebilirler. Tahinli Latte denedim ve tahin sevenler eminim bayılacaklar çok farklı bir aroma.

Temizlik ve hijyen için çok titizler 2 gıda mühendisi her gün düzenli olarak ziyaret edip denetleme ve kalite kontrolü yapıyor. Bu arada içeri girer girmez aromalı kokular başınız döndürüp havaya girmenizi sağlıyor. Lavabolardaki el sabunu ve losyonlar Eyüp Sabri Tuncer ve otel lavabolarından bile nezih benden yıldızlı pekiyi aldı. Hem açık alanı hem kapalı alanı olan Marlinda’da bahçede sigara içenler ve sigara içmeyenler olarak iki ayrı alan ayrılmış bu da bahçenin sadece sigara içenlere ait olmadığını gösteriyor çok doğru bir uygulama. Ayrıca Ücretsiz kablosuz internet bulunmakta.

Fiyatları sorarsanız eğer, alınan hizmet ve kalite eşleştirmesinde makul ve piyasa normlarında büyük sürprizler yaşamıyorsunuz.

Aşçı ve mutfak ekibi seçkin iyi eğitimli konusuna hakim ve tam bir ekip olarak başarıyla çalışıyor. Garsonlar güler yüzlü ve oldukça deneyimli. Şef Seyfettin Atalık ve İşletme müdürü İsmail Topçuoğlu misafirlerle yakından ilgileniyorlar ve memnuniyet onlar için her şeyden değerli bunun için ayrıca teşekkür ediyorum.

Son not: Ürünlerin kalitesi kullanılan malzeme ve gıdalar inanın şişirilme değil en üst kalitede ve yerinden özel olarak alınıyor bu da Marlinda Ethnic Food farkı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here