Özgür Aksuna ile Gurme Keşifler: LOKMELLA

0
29

Bu ay “Lokmaya lezzetli bir dokunuş ve yeni bir boyut kattık” diye başlıyoruz gurme keşiflerimize. Lokma sevmeyen var mı? Sanırım çok az ses çıktı, o yüzden hepimizin yüzünü ve damağını gülümsetecek harika bir yer keşfettik. Sahipleri ile hemen sıcak ve samimi bir sohbete başlıyoruz. Avrupa’yı gezerken gördükleri orijinal lezzetleri ülkemize getirmek isteyen bir girişimcilik hikayesi ile başlayan yolculuklarında Yunan adalarında gördükleri bir lokma pişirme tekniğini nasıl bize özgü bir sokak lezzetine ve bunu da bir sektöre dönüştürürüz, diyen Uluslararası Ticaret mezunu Erce Karakan ve Uçak Elektrik Elektronik mezunu Mert Kırılmaz, Kubilay Toptaş ve Lokma ustaları Serkan Gökçek’ten oluşan bir beyin takımı leziz bir sokak lezzeti markası yaratmışlar: “Lokmella”

Lokma dökme işi klasik ustanın eliyle eski usul değil de sanayi tipi otomatik bir makine ile nasıl yapılacağını ve bunu seri üretilebileceğini planlayıp mühendis olmalarının avantajı ile bir makine geliştirmişler ve sonra bu makineyi üretip satmaya da başlamışlar.

Derin yağ kazanlarına otomatik makine ile sıkılan yöresel lokmanın içine çikolata dolgusu sıkıp sonra üzerine çikolatadan Hindistan cevizine, drajeden, fındık tozuna, fıstık tozundan, krokana kadar sizin seçip oluşturabildiğiniz bol çikolatanın damaklarda patlama yarattığı bir lokma deneyiminden bahsediyoruz. Lokmanın içine sıkılan ve üzerine sos olarak dökülen çikolataların yüksek kalite kuvertür eritme gerçek çikolata olduğunu, kakao tozlu ya da fındık kreması gibi çikolata muadili ürünler kullanmadıklarını özellikle defalarca dile getirerek malzemelerin en kaliteli ve lezzetlisini kullandıklarını hatırlatmamı istediler.

Lokmella’yı konuşmaya devam ediyoruz. ”Marka ismini nasıl buldunuz?” diye sorduğumda kardeşinin Nutella ve Lokma’nın birleşiminden oluşturduğu ve herkesin de çok severek onayladığı bir isim ortaya çıktığını ve sonra çok sevildiğini söylüyor, gerçekten de öyle çok sevimli ve tatlı bir isim “Lokmella.”

Şu an lokmanın piyasadaki popülerliğinin işin çiğ köfte sektörü gibi her yere yayılmasının risklerini konuşuyoruz. Kalite bozulmasın, markalaşma ile gelişsin istiyorlar ve bu konuda yardım isteyenlere her zaman destek vereceklerini söylüyorlar. İsteyenlere franchise ve bayilik hatta makine temini de sağladıklarını hatırlatıyor Erce Karakan.

Kızılay’da Meşrutiyet Caddesi üzerinde Konur Sokak’ta 30 numarada bir çoğunuzun dershane ve çocukluk yıllarınızı hatırlatacak bir konumda ağzınızı tatlandırmaya, kaliteli ve sağlıklı lokma yemeye, yeni lezzetler denemeye meraklı olanların bayılacağı keyifli ve samimi bir mekan Lokmella, sosyal medyadan takip ederseniz dediklerim gözünüzde daha çok canlanacak eminim.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here