Düştüğünüz En Güzel Şey: CENNET ÇAMURU

0
440

Toplum olarak şerbetli tatlılara oldukça düşkünüz. Öyle ki, kilo alma derdimiz olmasa eminim ki günün her saati künefe, katmer ya da kadayıf yiyebiliriz. Peki, damağımıza göre olan tatlıyı nerede bulacağız? İşte size cevabı: Payitat Künefe’de. Payitat Künefe, yaklaşık 8 ay önce açılmış ve malzemelerinin kalitesi kesinlikle dillere destan olacak. Payitat’ın yağı Şanlıurfa’dan, kaymağı Gaziantep’ten, peyniri de Hatay’dan geliyor. Kısacası lezzet bombaları bir araya toplanmış. Bir de unutmadan Payitat’ın spesiyali Cennet Çamuru. Gerçekten cennette hissedeceksiniz.

@tadımankara: Gurme etkinliği sebebi ile tadım yapma fırsatımız olan Payitat Künefe sektörde bize göre kesinlikle zirvede olması gereken mekanlardan biri. Antep’ten gelen özel kaliteli fıstığı, Urfa’dan gelen yağları ile yapılan tatlıların aksini beklemek pek de mümkün olamaz zaten.

Künefeyi tadımladığınız anda peynirin dokusu ve lezzetini saniyesinde hissediyor, bitirdikten sonra hafifliğiyle midenizi çok yormadan tatlıya doymuş oluyorsunuz. Fıstıklı olan her tatlısı enfes diyebileceğimiz derecede yoğun fıstık oranı içeriyor ve bağımlılık yapıyor.Kısacası Payitat Künefe katmer ve şerbetli tatlıların önde gelen isimleri olma yolunda!

@lezzetliyiyorum: Sadece 8 ay önce açılan Payitat Künefe Ankaralılar tarafından oldukça beğenilmişe benziyor. Aynı zamanda bir aile işletmesi olan Payitat Künefe; yağı Şanlıurfa’dan, kaymağı Gaziantep’ten, peyniri ise Hatay’dan getiriyor. Bu emeğin sonucunda leziz künefeler ortaya çıkıyor. İşletmenin spesiyali “Cennet Çamuru” özellikle denenmeli.

@gurmerakun: Künefe ve katmer bizim mutfağımızda en sevdiğim tatlıların başında geliyor. Payitat Künefe, kullandığı malzemelerin kalitesi ve ustalarının hünerleriyle fark yaratmış bence. Menüde çeşit çeşit künefeler, hasır kadayıf, katmer, cennet çamuru gibi tatlılar var. Şekersiz diyet katmer de hazırlıyorlar. Tüm ürünlerde sade yağ kullanılıyor. Bu yağ tuzsuz tereyağından, su ve yağsız kuru maddeler uzaklaştırılarak elde ediliyor.

Sonunda ise %99 oranında süt yağı barındıran sade yağ ortaya çıkıyor. Şerbetlerinde glikoz şurubu değil doğal şeker var. Künefe peynirini özel getirtiyorlar. Gaziantep kaymağı ve yine özel Antep fıstığı kullanıyorlar. Dondurmaları da kesme Maraş. Malzemeler seçme, teknik doğru olunca sonuç da leziz oluyor haliyle.

@ankaragurusu: Şerbetli tatlılar denildiğinde Ankara’da ilk 3 içerisine direkt girebilecek lezzetlere sahip Payitat Künefe… Mekan kolayca şubeleşebilecek bir yapıya sahip, şubeleşince bu lezzet daha kolay yayılacaktır diye düşünüyorum. Bütün malzemelerini yerlerinden getirmesi lezzetinin nereden geldiğini açıkça belli ediyor. Hasır kadayıf, künefe gerçekten dillere destandı. Hele katmer efsaneydi. Payitat’a geldiğinizde mekanın spesiyali cennet çamurunu da mutlaka denemelisiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here