Bir Lezzet Patlaması Doğan Kebap

0
51

Gün geçmiyor ki Başkent Ankara’da damakları şenlendirecek bir mekan daha açılmasın. Yine bir lezzet patlaması yaşayacağınız, yine parmaklarınızı yiyeceğiniz bir mekana daha sahip güzel Ankaramız. Hele de başkentin bu mevsiminde yapılacak en güzel şey yeni yerler, yeni tatlar keşfetmektir. Daha önceki sayılarımızda damaklarımızı çatlatan lezzetleriyle Ankara Life Dergisi’ne konuk olan Balıkçı Doğan’ı hatırlarsınız elbette.

Dededen gelen meslek aşkıyla lezzetine doyum olmayan menüler çıkarmışlardı ortaya. Şimdi de Erman Bey, yılların getirdiği tecrübeyle Doğan Kebap’ta karşımıza çıkıyor. Doğan Kebap’ın diğer mekanlardan farklı, bir o kadar da dikkat çekici bir özelliği var. Doğan Kebap, kardeşi olduğu Balıkçı Doğan ile yan yana ve içeride kendilerini sadece bir duvar ayırıyor. Dışarıda oturmak isteyenler ise diledikleri tarafta oturabiliyorlar. Doğan Kebap’ın bir diğer avantajı ise; deniz ürünü mü yoksa kebap mı yesek diye karar veremeyenlerin bir numaralı tercihi olması…

@oburcan: Doğan Kebap gerçekten ilginç bir yer. Arkadaşlarınızla ya da ailenizle ne yiyeceğiniz konusunda çatışmada kaldığınızda birinci tercihe almanız gereken bir yer. Ortam sıcacık ve tam bir aile mekanı. Lezzetlere gelince… Başlangıç olarak gelen ikramlar, siz yemeğinizi beklerken açlığınızı yatıştırmakta birebir. Sıcacık gelen lavaşıyla birlikte tereyağını yerken kendinizden geçebilirsiniz benden söylemesi. Lahmacun tam kıvamında, kıtır kıtır… Adana Kebap’a söylenecek kelime bulamıyorum cidden. Doğan Kebap’ta mutlaka tatmanız gereken lezzetlerden biri. Döneri incecik kesilmiş ve sıcacık pidesiyle yemeye doyamayacağınız türden. Tatlıya gelirsek eğer; Simit Katmer kesinlikle damak çatlatan bir lezzet. Doğan Kebap bu işi biliyor…

@aysegulnerde: Severek geldiğim Balıkçı Doğan’ın, Doğan Kebap olarak da bize yeni lezzetler sunması beni çok sevindirdi. Başlangıç olarak gelen ikramların lezzeti oldukça yerindeydi. Sonrasında gelen tavuk şiş ve dönerin tadı tam ağzınıza layık. Hele de Adana kebap sevenler varsa buraya uğramalarını tavsiye ederim. Kuzu sırt için tam bir lokum diyebilirim. Tüm bunların yanında tatlı olarak gelen Simit Katmer dillere destan fakat benim en beğendiğim Volkanik Helva. Kaşığınızı batırdığınız anda tam bir tahin patlaması yaşanıyor. Damağınızdaki tadı unutamayacaksınız.

@tadımankara: Balıklarını çok sevdiğimiz mekan olan Balıkçı Doğan, mekanın hemen bitişiğine Doğan Kebap olarak kebap servisine de başlamış. Mezelerinden tatlısına kadar her şeyin özenle hazırlandığını sunumlarından hissediyorsunuz. Lahmacun, pide ve et servislerini deneme şansımız oldu. Net söylüyoruz çok lezzetli! Mekanda hem balık hem de kebap yeme şansınız olduğundan herkesin damak zevkine hitap edecek bir konsept yakalamışlar.

Gecenin son lezzeti ise enfes tahinli volkanik helvası ve simit katmeri oldu. Şimdiye kadar yediğimiz, içerisinde fıstık oranı en yüksek olan en başarılı katmerdi, bayıldık, biz çok sevdik. Zengin konsepti ve güler yüzlü personelleri ile tekrardan gitmek isteyeceğimiz mekanlardan biri artık bizim için. Yolunuz düşerse ki mutlaka düşürün,bir uğrayın deriz.

@madamstiletto: Bir mekan düşünün… İçeri girdiğinizde hem deniz ürünleri hem de kebap yiyebiliyorsunuz. Çok ütopik geldi değil mi? Gelmesin, çünkü böyle bir mekan Ankara’da artık başkentlilerin hizmetinde. Doğan Kebap, yapılmayanı yapmış ve hem Balıkçı Doğan olarak hem de Doğan Kebap olarak lezzetlerini aynı yerde birleştirmiş. Lahmacun ve Kuşbaşılı pide beklenenin üstünde bir lezzetle geldi. Adana kebap kesinlikle gelip tatmanız gereken tatlardan. Hani bazı yerlerde çok acı ya da pişerken kurumuş Adana kebaplar olur ya, Doğan Kebap Adana’nın kıvamını çok lezzetli bir şekilde tutturmuş. Kuşbaşılı pideye diyecek yok, siz zaten fotoğraflardan anlarsınız ne demek istediğimi. Asıl günün bombası elbette ki simit katmer ve volkanik helvaydı. Simit katmer, fıstığı bol, lezzeti yerindeydi. Volkanik helva ise ağzınızda dağılan tahinle sizi sizden alacak buna eminim. Doğan Kebap’ı gönülden tebrik ediyorum.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here